Farmaceutisch bedrijfsproject, Waals Gewest Project

De werknemers groener maken

Wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf.

duration

2022 - 2025, onder constructie

scope

14 000 m2

400 collaborators

mission

concept
change management
implementation of the way of working
interieur design
exterieur architectuur

place

waals gewest

Het management van deze farmaceutische groep is van plan om zijn productiesite de komende jaren om te vormen tot een campus. Om er een ruimte met verschillende soorten leefruimtes van te maken.   

In eerste instantie wilden ze een nieuwe manier van werken introduceren en werkruimtes creëren die de waarden en doelstellingen van het bedrijf weerspiegelen. Het doel was om :  

  • De activiteiten van de verschillende werknemers en beroepen van vandaag en morgen ondersteunen  
  • Uitwisseling, interactie en samenwerking tussen werknemers stimuleren   
  • Rekening houden met de diversiteit van de gebruikers  
  • Hun ambities verbinden met hun gedrag via het ontwerp en de inrichting van binnen- en buitenruimtes.  

Onze klant wilde beginnen met het transformeren van een deel van het bestaande gebouw en het creëren van een enorme buitenweide. Ze wisten dat ze een multi-sportveld wilden en gaven ons carte blanche voor de rest. We stelden voor dat ze deze buitenruimte zouden ontwikkelen als een verbinding tussen de verschillende gebouwen en er een echte werk- en leefruimte van zouden maken om hun werknemers meer ‘groene’ ruimte te geven.   

In feite werd maar liefst 14.000 m2 ingericht als een wild tuinconcept, waarbij paden en vegetatie werden afgewisseld met buitenvergaderruimten, een innovatiecentrum met een smart room, een bar, multi-sport- en padelruimten, een fitnessparcours, een moestuin en een arena.  

Omdat de milieuambities van onze klant prioriteit hebben, moest duurzaamheid centraal staan in het ontwerp van de locatie en de werkruimten. De keuze van de plantensoorten was bijvoorbeeld gebaseerd op de behoeften van de biodiversiteit die in de regio aanwezig is. Er is ook een diversiteit aan zones. Rotsen voor dieren om te schuilen. Wadi’s, een natuurlijke en aantrekkelijke manier om (overtollig) regenwater op te vangen en te laten infiltreren. Weinig gazon, weinig snoeiwerk en dus weinig beheer en vernietiging van de omgeving. We wilden een goede algemene natuurtoestand creëren in balans met menselijke activiteiten. De gebruikte materialen zijn voornamelijk natuurlijk en lokaal.   

Na analysefasen waarbij alle medewerkers betrokken waren, kon Out Of Office een visie definiëren die door alle belanghebbenden werd gedeeld, evenals het toekomstige gebruik van het betreffende gebouw en de weide. Daarna volgde het volledige ontwerp en de lay-out, evenals het toezicht op het terrein (in samenwerking met een landschapsarchitect voor de weide).   

Het avontuur gaat verder. Andere delen van het terrein worden momenteel herontwikkeld. Onze klant wil ook smart rooms toevoegen aan de weide (de huidige wordt voortdurend gereserveerd door hun werknemers 😊).   

6 verschillende omgevingen zijn ontworpen in de weide

  • Werkruimten >> met buitenvergaderruimten  
  • Innovatiecentrum >> een smart room met een vergaderzaal en een grote break-outruimte  
  • Arena >> voor bijeenkomsten  
  • Multisportvelden en padels   
  • Keukentuin  
  • Bar 

more about us

@we_are_ooo