D’Ieteren, Kortenberg Project

Niet zomaar een kantoor. Een nieuwe manier van werken.

Elektrische en aangesloten voertuigen, digitalisering, een gedeelde economie en de klimaatuitdagingen veranderen de wereld van de mobiliteit. In het hart van deze veranderingen wil D'Ieteren de eerste keuze zijn voor mobiliteit in België en van mobiliteit een hefboom voor duurzame ontwikkeling maken voor de komende generaties.

duration

2019 - 2024, onder constructie

scope

8 000 m2

465 collaborators

mission

concept
verwerving van waarden
change management
implementatie van de werkwijze
interieur design
werftoezicht

place

Kortenberg

D’IETEREN vroeg ons hen te helpen bij het bedenken, definiëren en realiseren van een transformatie naar een toekomstige manier van werken. Om de huidige werknemers en toekomstige talenten een “Great Place To Work” te bieden.  Waar de waarden van D’Ieteren tot leven komen in zowel gedrag als interieur. Om een kantoor te hebben dat de werkorganisatie optimaal ondersteunt, merk- en dienstoverschrijdende samenwerking stimuleert en nieuwsgierigheid, creativiteit, innovatie en ondernemingszin aanmoedigt. Een werkplek die ook de ontwikkeling van talent stimuleert en bijdraagt tot het welzijn van de werknemers en de ESG-doelstellingen.

Het project voor D’Ieteren is gebaseerd op de bouw van een nieuw gebouw, de renovatie van twee bestaande gebouwen en de onderlinge samenhang in het park. Binnen en buiten worden één. De gebouwen streven naar de hoogste doelstellingen op het gebied van milieuprestaties en comfort.

De transformatie naar de toekomstige manier van werken bij D’Ieteren bestaat uit twee programma’s (Value Development & Change Management) en drie pijlers (Values, Behaviour en Interior Design & ICT Tools).

Out Of Office werd gevraagd een werkconcept te ontwikkelen voor de 800 medewerkers van D’Ieteren en de algemene richtlijnen te vertalen naar de lokale bevolking en de werkomgevingen in Kortenberg, Braine en later in Mail te implementeren en te transformeren.

In lijn met de ambities van de toekomstige manier van werken van D’Ieteren is het belangrijk om mensen aan te trekken in verschillende omgevingen, elk met zijn eigen doel en sfeer en het bijhorende energieniveau.

Dit brengt activiteiten, ontwerp en geluidsniveaus in evenwicht, creëert optimale ondersteuning voor het werk in kwestie en stimuleert interactie, verbindingen en merk- en afdelingsoverschrijdende samenwerking tussen afdelingen en medewerkers in het algemeen.

In samenwerking met, POLO Architecten voor de architectuur van het gebouw, Bopro, Omgeving, Macobo-Stabo, D’Ieteren Immo.

6 verschillende omgevingen zijn ontworpen

  • Clubhouse >> verankering van D’Ieteren, merken, afdelingen, teams en expertises
  • Academy >> innovatie, leren, onderzoek met een toekomstgerichte blik
  • Garage >> een “start-up” omgeving die langdurige projecten en innovatie ondersteunt
  • Bibliotheek >> werken in stilte en verbinding met zichzelf of in open dialoogruimtes met anderen
  • Room with a view >> verbindende en stimulerende evenementen of samenwerking
  • Park >> ontmoeten, eten, ontspannen, herbronnen en buiten werken

more about us

@we_are_ooo