Mobivia, Rijsel Project

The move FACTORY: een nieuwe unieke plek voor ondernemers en mobiliteitsexperts

MOBIVIA, met zijn netwerk van 8 merken (Norauto, Midas, Auto5, MGTS, Carter Cash, ...), Via-ID en zijn 26 start-ups en innovatieve projecten gericht op de ontwikkeling van nieuwe manieren van mobiliteit, is een Europese leider in voertuigonderhoud en -uitrusting die als missie heeft nuttige, innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen aan te bieden.

duration

2018 - 2022

scope

8 000 m2

800 collaborators

mission

concept
change management
interieur design

place

rijsel

MOBIVIA vroeg ons hen te helpen bij het bedenken, definiëren en implementeren van een innovatieve manier van werken voor alle merken van de Mobivia-groep, met als doel het stimuleren van co-creatie, samenwerking en het innovatieniveau tussen alle merken. In Rijsel werd een nieuw hoofdkantoor gebouwd waar de 800 medewerkers van de Mobivia-merken op een activiteitgerichte en flexibele manier werken.

Het nieuwe gebouw, “De move FACTORY” genaamd, is niet alleen bestemd voor de werknemers van Mobivia. Het herbergt ook een corpoworking, een innovatiepenthouse, een restaurant, een HUB, winkels, een buitenterras, een tuin en daken waar naast de 800 Mobivia-medewerkers ook 1.500 experts en ondernemers van start-ups en KMO’s die actief zijn op het gebied van “mobiliteit”, verenigingen, onderzoekscentra, scholen en universiteiten aanwezig zijn. Al deze kleine wereld vermengt zich, werkt samen, innoveert en ontmoet elkaar dagelijks binnen de move FACTORY. De vele creatieve en innovatieve ruimtes stimuleren verbindingen en samenwerking tussen deze verschillende actoren op één plek, om innovatie en collectieve experimenten te bevorderen.

Het gebouw streeft ook naar de hoogste doelstellingen inzake milieuprestaties en comfort (fotovoltaïsche energieproductie, zelfregulering van de binnentemperatuur door het gebouw, een bream-certificaat en nog veel meer).

Voor de bouw van deze globale site, Open’R genaamd, werkte Out Of Office samen met Maes-Groupe, Alter Ego, My Dynamic Workplace, Preventec, Vinci-construction/Adim, Groupe Projex.

LEES OOK: De move FACTORY: een nieuwe plek, 100% gewijd aan mobiliteit

7 verschillende omgevingen zijn ontworpen

  • HUB >> voor verbinding & samenwerking met copro-working
  • Partage >> voor verbinding & serendipiteit met alle Mobivia-merken
  • Ancrage >> voor teamwork & agile werken binnen de Mobivia merken
  • Academy >> voor leren & ontwikkelen
  • Smart space >> voor co-creatie
  • Penthouse >> voor innovatie
  • Tuin & Patio >> voor samenwerking en ontspanning in de buitenlucht

more about us

@we_are_ooo