De move FACTORY: een nieuwe plek, 100% gewijd aan mobiliteit

move FACTORY, Mobivia Interieur & Buitenruimte Out Of Office – Architectuurgebouw Maes

The move FACTORY: een plaats waar mobiliteitsspelers hun expertise en standpunten formuleren

Samen aan de mobiliteit van morgen werken is de belofte van de move FACTORY, een gemeenschappelijk ecosysteem in het hart van de Europese metropool Lille. Op initiatief van Mobivia werd deze site, bestaande uit drie onderling verbonden gebouwen ontwikkeld door ADIM Nord-Picardie en ontworpen door het architectenbureau MAES Paris. Ons bureau Out Of Office was verantwoordelijk voor de inrichting van een deel van de ruimtes en de implementatie van nieuwe manieren van werken voor de werknemers van Mobivia. Het doel is om het uitwisselen van gedachten en het leggen van verbindingen tussen particuliere, openbare, academische en verwante mobiliteitsactoren aan te moedigen. Deze “hub”, uniek in Europa, opent zijn deuren in september 2022.

De move FACTORY, een open ecosysteem gewijd aan mobiliteit

In 2018 maakt  Mobivia, de Europese leider in onderhoud en reparatie van auto’s, die 9 merken (waaronder Norauto, Auto 5, Midas) en een dertigtal start-ups verenigt, haar voornemen bekend om werkruimten te creëren die de transformatie van de verschillende activiteiten helpen versnellen. Dit alles met inachtneming van het DNA van Mobivia, haar sociaal-maatschappelijk engagement en haar bestaansreden: duurzame mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken. Het project move FACTORY krijgt vorm: het creëren van een coöperatieve en open ecosysteemsite, gewijd aan mobiliteit.

In 2022 verhuist Mobivia zijn hoofdkantoor naar deze gloednieuwe locatie, die de interactie en samenwerking tussen de verschillende groepen en de ontmoetingen met externe bedrijven en spelers zal bevorderen.

“Mobivia, dat enkele van onze projecten kende en onze aanpak van change management en ontwerp en onze betrokkenheid bij de op maat gemaakte en mensgerichte aanpak waardeerde, wendde zich vanzelfsprekend tot Out Of Office voor het ontwerp van deze mobiliteitshub en voor de ondersteuning van haar medewerkers.”  Anouk van Oordt, CEO en Head of Change Management bij Out Of Office.

 

Samen bedachten en creëerden we een ruimte op maat, uniek in Europa, de vrucht  van een rijke samenwerking: een open en hybride nieuwe plaats in lijn met de huidige behoeften en wensen van iedereen op kantoor. Inderdaad, de Covid-19 pandemie heeft de manier waarop we werken veranderd, waardoor de inrichting van werkruimten ter discussie wordt gesteld. Werknemers willen meer delen, meer flexibiliteit en een groter aanpassingsvermogen op kantoor. Deze wensen werden  versterkt door de Covid-19 crisis.

ONTDEK HET PROJECT: The move FACTORY, een unieke nieuwe  plek gericht op  ondernemers en mobiliteitsexperts

Een architectuur ontworpen om onderlinge contacten  te bevorderen

De kern van dit project: menselijk contact en serendipiteit.

“Het is belangrijk om serendipiteit in het beroepsleven te cultiveren.”  Alexandra Schiltz, directeur van de move FACTORY.

Dit principe is ook van fundamenteel belang voor Out Of Office. De vele dagelijkse ontmoetingen stimuleren innovatie en samenwerking. Daarom moet de architectuur de bewegingsvrijheid van de werknemers binnen de kantoren vergemakkelijken en zo een rijkere ervaring bieden die de communicatie, het delen,  en de collectieve intelligentie versterkt en uiteindelijk een transversale samenwerking genereert die waarde en prestaties creëert. Een ervaring die de communicatie, het delen van middelen en dus de collectieve intelligentie verbetert. Door deze ervaring worden werkdagen  efficiënter en aangenamer. Design speelt een essentiële rol bij het  begrijpen en beïnvloeden van de reis van de gebruikers door de nieuwe ruimte.

“We hebben een levendige plek ontworpen om te leven en te werken, om kennis en vaardigheden te delen en om samenwerking te vergemakkelijken en partnerschappen te versnellen. Anouk van Oordt, CEO en Head of Change Management bij Out Of Office.

De uitdaging voor ons bedrijf Out Of Office was het ontwerpen van een unieke plek gericht op mobiliteit en het omvormen van Mobivia’s visie op werk. Elke omgeving werd ontworpen om te voldoen aan de nieuwe verwachtingen en veranderingen in de sector. De ruimte is ontworpen om werknemers te inspireren en hen in staat te stellen zich comfortabel te voelen om hun volledige potentieel te activeren. De creatie van trechterachtige openingen die twee verdiepingen visueel laten communiceren leidt naar zeer dynamische zones voor informele vergaderingen en bijeenkomsten. In de open ruimtes zorgen ingenieuze scheidingsoplossingen voor privacy en een sfeer die bevorderlijk is voor concentratie. Dankzij een kleurcode weten de bewoners bovendien waar ze zich bevinden in de move FACTORY. Ten slotte werden nieuwe interne communicatiemiddelen, zowel fysiek als digitaal, ontworpen om de initiatieven en projecten van Mobivia te promoten en om bij te dragen tot het trotse gevoel tot dit ecosysteem te behoren.

LEES OOK: Wat te doen met een overschot aan kantoorruimte? Het “inclusieve hoofdkantoor” zou de oplossing kunnen zijn

Een bedrijfswerkplaats die mobiliteitsspelers samenbrengt

Deze nieuwe plaats staat ook open voor andere spelers op het gebied van mobiliteit. De behuizing van FACTORY biedt namelijk een innovatief aanbod van beschikbare ruimtes, en met name een verblijfsaanbod via kant-en-klare werkplekken in de corpo-werkplaats in Villeneuve-d’Ascq. Er is onder meer een business center met modulaire ruimtes voor vergaderingen, pitches en bijeenkomsten, alsmede ruimtes voor concentratie.

In het hart van de move FACTORY, en als verzamelpunt voor alle bewoners, zijn ook andere ruimtes ontworpen, zoals een hub, een echte leef- en uitwisselingsruimte geschikt voor alle soorten evenementen, zowel vriendschappelijk als professioneel; evenals buitenruimtes (het hart van de site, patio, tuinen en terrassen) die echte verlengstukken worden van de werkplek of ontspanningsruimte. Een nieuwe manier van wonen in een commercieel gebouw voor alle bewoners in het hart van een innovatieve economische zone.

“Alle mobiliteitsspelers kunnen dan vanaf september 2022 onder één dak samenkomen om projecten te creëren, te innoveren en te ontwikkelen: een echte business- en succesversneller.”  Alexandra Schiltz, directeur van de move FACTORY.

Bij Out Of Office zijn we er trots op dit unieke project, dat de waarden van Mobivia weerspiegelt, tot leven te hebben gebracht en bij te dragen aan de mobiliteit van morgen.

@we_are_ooo