Pierre Marcolini, Brussel Project

Nieuwe kantoren voor Maison Pierre Marcolini

Pierre Marcolini is actief in de creatie, productie en distributie van topklasse chocolade, gebak, suikerwerk en ijs. Als leider op de markt van luxe chocolade heeft dit Huis internationale erkenning en een sterk merkimago. Marcolini zet zich ook in voor duurzame chocolade.

duration

2023 - 2025, onder constructie

scope

800 m2

45 collaborators

mission

concept
change management
de nieuwe manier van werken implementeren
interieur design
toezicht op uitvoering

place

haren (brussel)

Maison Pierre Marcolini verhuist zijn kantoren (aanvankelijk ondergebracht in twee aparte gebouwen) naar een nieuw gebouw dat vlak naast het bestaande gebouw werd aangekocht. Het doel was om al het personeel samen te brengen onder één dak, om een totaalconcept te creëren voor het bedrijf als geheel en om de productie- en administratieve activiteiten samen te brengen op één site.

Met dit in gedachten werden we uitgenodigd om een analyse- en studiefase uit te voeren om :

 • De behoeften van de fabriek, R&D, kantoor- en lunchruimtes en de tuin te analyseren, en deze te vertalen in microplannen en de uitvoering daarvan.
 • Een uniek ontwerp te maken voor deze nieuwe ruimtes.
 • Een nieuwe gevel voor het gebouw te bedenken.

In de eerste fase van het project hebben we ons gericht op :

 • De kantoorruimtes en de lunchruimte, die we wilden benaderen als het Marcolini ‘café’ (inclusief toezicht op de bouw, algemene supervisie over het op maat gemaakte meubilair, controle op de uitvoering van het interieur, coördinatie binnen het bouwteam met de hoofdaannemer en zijn ingenieurs).
 • De nieuwe gevel voor het gebouw.

Om een effectieve manier van werken te creëren en te implementeren, hebben we eerst een visie ontwikkeld en gedefinieerd die werd gedeeld door aandeelhouders, afdelingshoofden en medewerkers. Ten tweede creëerden we fysieke omgevingen die op elkaar waren afgestemd en in harmonie waren met de visie, waarden, cultuur, zakelijke behoeften en markteisen van de onderneming.

Met dit project voor Maison Pierre Marcolini wil Out Of Office ervoor zorgen dat elke medewerker zich geïnspireerd, ondersteund en thuis voelt. Dat elke werknemer zich verbonden voelt met de anderen en met wat het bedrijf nu is en in de toekomst zal zijn. Met als doel het bevorderen van de groei, de productie en de onderlinge samenwerking tussen de teams en de trots om erbij te horen en betrokken te zijn bij de groep.

De manier van werken en het ontwerp dat voor dit project is bedacht, maken het mogelijk om :

 • De strategie, waarden en het erfgoed van het bedrijf te weerspiegelen.
 • Een stimulerende, flexibele, duurzame en toekomstbestendige werkomgeving te creëren.
 • De behoeften van elke werknemer te respecteren. Ons werk is gebaseerd op Iedereen kiest zijn werkplek (activity based working) al naar gelang de taken die hij moet of wil uitvoeren.
 • Mensen, expertise en talent in het hele bedrijf met elkaar te verbinden.
 • Optimale werkorganisatie te ondersteunen (inclusie en diversiteit).
 • Expertise en high potentials te behouden en aan te trekken.

De identiteit van het project is rechtstreeks geërfd van de sterke grafische identiteit van Maison Marcolini. De materialen zijn ingekocht met duurzaamheid in het achterhoofd en het op maat gemaakte meubelconcept is ontworpen om te kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt.

De kantoren zijn gestructureerd met halfopen en gesloten ruimtes door middel van atypische scheidingswanden. Het doel is om de werkruimte terug te brengen naar een menselijke schaal, waar men het prettig vindt om te werken .

Net als de pralines van Marcolini heeft de werkomgeving een klassieke, authentieke basis, met minimalistische, elegante materialen en een element dat terugkomt in het geheel, een vleugje ‘pep’. Het geheel is tweekleurig, met gebruik van hout, riet, leer in verschillende tinten wit en beige, (zowel qua kleur als qua textuur, en met ca je nr comprends pas kleuraccenten) in overeenstemming met de grafische identiteit van Marcolini.

Café Marcolini wil een plek zijn voor iedereen, voor ontmoetingen en voor samenwerking, een multifunctionele ruimte. Het café is eenvoudig gehouden, met veel authentieke materialen, zoals tegels, beton en hout. Het centrale element is een uitnodigende bar direct bij de ingang waar werknemers elkaar ontmoeten en afspreken.

In samenwerking met ACI SPACE DESIGN GROUPE als bouwondernemer. 

Er zijn 4 verschillende omgevingen gemaakt

 • Werkruimten >> voor co-creatie en individueel werk
 • Café Marcolini >> voor onderling contact en feestelijkheden
 • Materialisatiegebied >> voor de creatie en ontwikkeling van ideeën
 • Wall of fame >> een plek om ideeën te delen en interne onderzoeksprojecten te laten zien

more about us

@we_are_ooo