Consultancy bedrijf, Sint-Genesius-Rhodes Project

Activity based working voor een family office

Advies- en investeringsbedrijf gevestigd in Waals-Brabant.

duration

2022

scope

500 m2

15 collaborators

mission

interieur design

place

sint-genesius-rhodes

De vraag van onze klant was om hen te helpen bij de renovatie van een huis tot een werkruimte voor hun familiekantoor.

We renoveerden het bestaande gebouw volledig en integreerden activity based working. Medewerkers kunnen kiezen met wie ze werken (alleen of samen), waar ze werken (met verschillende werkplekken tot hun beschikking), en waarmee ze werken (welke IT-tools, welk informatieniveau).

De kwaliteit van de ruimte was van meet af aan uitstekend en er was veel natuurlijk licht. De belangrijkste uitdaging was de opstelling van de ruimtes. Elke ruimte kan evolueren naargelang de wensen van de gebruiker. Een architectuur van gordijnen is door het hele gebouw verspreid. Ze vormen een gemeenschappelijke taal voor alle ruimtes, maar door hun materialiteit geven ze elke ruimte een eigen identiteit. Afhankelijk van hoe ze worden geplaatst, zijn het gebruik, het gevoel en het comfort van de ruimte totaal verschillend. Deze flexibele materialen maken het mogelijk de ruimte in te delen zonder deze te scheiden, terwijl ze ondoordringbaar zijn voor licht en de akoestiek verbeteren. De indeling blijft flexibel naargelang de activiteit die moet worden uitgeoefend.

Op elke verdieping hebben we ook gezorgd voor subzones op menselijke schaal, zodat elke werknemer zich de ruimte gemakkelijker kan toe-eigenen. In de werkzone op de begane grond kunnen medewerkers bijvoorbeeld samenwerken, terwijl ze toch het gevoel van privacy hebben en zich niet in een open ruimte bevinden.

Er werd veel aandacht besteed aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals natuurlijke linnen gordijnen of het gebruik van timmerpanelen van gerecycleerd textiel. Ook aan het gebruik van planten werd gedacht. Zowel om tegemoet te komen aan het vele uitzicht op de tuin als voor het welzijn van de medewerkers.

Op de begane grond is er het hoofdgebouw, ontworpen in een minimalistische sfeer met toetsen van hout en lichte tinten, en een tweede deel met een heel andere sfeer. In de eerste briefings sprak de klant veel over evenementen. Daarom ontwierpen we een ambivalente ruimte met twee heel verschillende sferen. Door een contrast van materialen en kleuren kan het een vergaderruimte zijn, een directiekamer, gekoppeld aan een break-out ruimte, of een bar, een ontvangstruimte, veel feestelijker. Met de mogelijkheid om een evenement voor 100 personen te organiseren en directe toegang tot het terras. Het doel van deze slimme ruimte was de kleurcodes van het grafisch charter van onze klant te integreren.

Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met de firma Levell voor de algemene aanneming, C.A. Roll-Stores voor de gordijnen en Jungle Lab voor de inrichting van de installaties.

6 verschillende omgevingen zijn ontworpen

  • Smartroom & Breakout >> voor vergaderingen, evenementen & breakout
  • Open werkzone >> voor collaboratief of individueel werk, verbonden met de buitenwereld
  • Gesloten werkruimte
  • Keuken & Bar
  • Open meeting ruimte
  • Gesloten meeting ruimte

more about us

@we_are_ooo